Κέντρο Διακρανιακής Μαγνητικής Θεραπείας 

Θεραπεία Κεταμίνης για την Κατάθλιψη

 

Η θεραπεία με έγχυση κεταμίνης μπορεί να σας βοηθήσει.

Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να παρουσιάζουν κατάθλιψη ακόμη και μετά που έχουν δοκιμάσει ψυχοθεραπεία και αντικαταθλιπτικά φάρμακα, rTMS και ECT.

Εάν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε πάσχει από συνεχιζόμενη κατάθλιψη, η θεραπεία με κεταμίνη μπορεί να σας βοηθήσει.

Προσφέρουμε εγχύσεις κεταμίνης χαμηλής δόσης για κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της διάθεσης, συνήθως μετά την αποτυχία των ασθενών να ανταποκριθούν σε άλλες μορφές θεραπείας.

Μερικοί έχουν δοκιμάσει τα πάντα από αμέτρητα φάρμακα, την διακρανιακή μαγνητική διέγερση (TMS) και ακόμη και την ηλεκτροσπασμοθεραπεία (ECT). Ακόμη και για αυτούς τους ασθενείς που παρουσιάζονται ως ανθεκτικοί στη θεραπεία, η ενδοφλέβια θεραπεία κεταμίνης IV μπορεί να παρέχει ανακούφιση.

Διαφορετική από τα αντικαταθλιπτικά

Τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να πάρουν εβδομάδες ή και μήνες για να έχουν αποτέλεσμα. Ακόμα και τότε, ορισμένοι ασθενείς δοκιμάζουν πολλά φάρμακα με ατέλειωτους συνδυασμούς και δόσεις και ακόμα δεν αισθάνονται ανακούφιση από την κατάθλιψή τους. Η θεραπεία με έγχυση κεταμίνης για την κατάθλιψη λειτουργεί γρήγορα, μερικές φορές σε λίγες μόνο ώρες, για να προσφέρει σημαντική ανακούφιση από τα συμπτώματα. Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν σημαντική ανακούφιση εντός 1-2 ημερών από την έγχυση τους.

Η κεταμίνη για την κατάθλιψη μπορεί να προσφέρει ανακούφιση χωρίς τις δυσάρεστες παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, που μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια λίμπιντο, αύξηση βάρους, αϋπνία ή υπνηλία, ναυτία, ζάλη, κόπωση, ξηροστομία, θολή όραση και αυτοκτονικό ιδεασμό.

Όταν τα σαφώς αντικαταθλιπτικά δεν λειτουργούν ή δεν παρέχουν επαρκή ανακούφιση, η θεραπεία με κεταμίνη για την κατάθλιψη μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με κεταμίνη για διαταραχές της διάθεσης

Μια πλήρης πορεία θεραπείας αποτελείται από μια σειρά από 6 εγχύσεις που γίνονται σε διάστημα 2-3 εβδομάδων με κάθε περίοδο θεραπείας να διαρκεί 50-55 λεπτά.

Όταν υποβληθείτε σε θεραπεία με κεταμίνη για κατάθλιψη, θα παρακολουθείστε στενά από έμπειρο αναισθησιολόγο και τον ψυχίατρο μας Δρ. Γεώργιο Μικελλίδη. Χρησιμοποιείται ο σωστός εξοπλισμός για την παρακολούθηση του παλμού σας, του κορεσμού οξυγόνου, της αρτηριακής πίεσης και του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Θα είστε ασφαλείς, σε ένα άνετο περιβάλλον. Μερικοί ασθενείς εμφανίζουν βραχυπρόθεσμη ζάλη, ναυτία και κόπωση, αλλά αυτά συνήθως εξαφανίζονται γρήγορα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη θεραπεία με κεταμίνη

Η κεταμίνη αναγνωρίζεται ως το ασφαλέστερο, πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αναισθητικό στον κόσμο. Έχει εγκριθεί για πολλές ιατρικές χρήσεις στην ιατρική και την κτηνιατρική και χρησιμοποιείται συνήθως σε μικρά παιδιά.

Παγκόσμια διάσημα ιδρύματα επιβεβαίωσαν την αποτελεσματικότητα των εγχύσεων κεταμίνης για τη θεραπεία διαταραχών της διάθεσης και διαφόρων συνθηκών πόνου, συμπεριλαμβανομένων τα πανεπιστήμια του Yale, Stanford, Harvard,UCLA, USC και NYU.

Στο Cyprus rTMS, προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη σε συνεργασία με ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές. Η πολύ έμπειρη, εκπαιδευμένη και συμπονετική ομάδα μας αποτελείται από παρόχους που έχουν μελετήσει προσεκτικά την έρευνα και τα αποτελέσματα της Θεραπείας Έγχυσης Κεταμίνης IV.

Τι λένε οι ερευνητές για την κεταμίνη

Από το 2004, οι ερευνητές σε κορυφαία ιατρικά ιδρύματα έχουν πραγματοποιήσει πολλές μελέτες που αποδεικνύουν την ικανότητα της κεταμίνης να ανακουφίσει σημαντικά τα καταθλιπτικά συμπτώματα. Σύμφωνα με το The Washington Post, πολλοί ειδικοί, όπως ο Thomas Insel (πρώην Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας), καλούν την κεταμίνη «τη σημαντικότερη πρόοδο στην ψυχική υγεία τα τελευταία 50 χρόνια».

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται από καιρό ως αναισθητικό και αναλγητικό σε χειρουργικές επεμβάσεις και σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όλο και περισσότεροι γιατροί χορηγούν κεταμίνη για τη θεραπεία διαταραχών της διάθεσης, καθώς οι αντικαταθλιπτικές επιδράσεις τους καθίστανται ευρύτερα αναγνωρισμένες. Όταν χορηγείται ενδοφλέβια, η κεταμίνη μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να απαλλαγούν από αισθήματα απελπισίας και αυτοκτονικές σκέψεις. Καθώς η θεραπεία κερδίζει δημοτικότητα, είναι όλο και πιο σημαντικό να βλέπετε έναν πάροχο που έχει τη γνώση και την εμπειρία να σας παρέχει μια ασφαλή και αποτελεσματική έγχυση.

Γιατί πρέπει να επιλέξετε το Cyprus rTMS

Στο Cyprus rTMS, παρέχουμε θεραπεία κεταμίνης για κατάθλιψη σε μια ήρεμη, παρήγορη κατάσταση. Το προσωπικό μας είναι έμπειρο, συμπονετικό και υψηλής ειδίκευσης. Η ασφάλεια και η ανάρρωσή σας είναι οι κορυφαίες μας προτεραιότητες. Ο Δρ. Γεώργιος Μικελλίδης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει τη θεραπεία ανάλογα με τις μοναδικές σας ανάγκες. Αυτή η εξατομικευμένη προσέγγιση είναι και μπορεί να έχει ποσοστό επιτυχίας 83% μεταξύ των ασθενών με κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την επαγγελματική σας ζωή, την προσωπική σας ζωή και τους ανθρώπους που αγαπάτε περισσότερο. Το χρωστάτε στον εαυτό σας και σε αυτούς για να βρείτε μια αποτελεσματική θεραπεία για την κατάθλιψη.

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας μας ή καλέστε μας σήμερα για να δείτε εάν η θεραπεία με κεταμίνη είναι κατάλληλη για εσάς.