Eλληνικά / English

Κέντρο Διακρανιακής Μαγνητικής Θεραπείας

Θεραπεία Κεταμίνης για την Κατάθλιψη

Μερικοί ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στα αντικαταθλιπτικά ή στο rTMS ή  στο ECT.

Η θεραπεία με κεταμίνη θα μπορούσε να βοηθήσει όταν τα παραπάνω έχουν αποτύχει!

Προσφέρουμε ενέσεις κεταμίνης χαμηλής δόσης για κατάθλιψη ως έγχυση ή μέσω της ενδομυϊκής οδού. Μελέτες υποδεικνύουν ισάξια αποτελεσματικότητα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι ασθενείς που είναι ανθεκτικοί στη θεραπεία της κατάθλιψης, η ενδοφλέβια ή ενδομυϊκή κεταμίνη θα μπορούσε να παρέχει ανακούφιση.

Η Κεταμίνη δουλεύει γρήγορα!

Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να παρέχουν ευεργετικά αποτελέσματα. Η θεραπεία με κεταμίνη για την κατάθλιψη είναι γρήγορη, μερικές φορές σε λίγες μόνο ώρες, και παρέχει σημαντική ανακούφιση από τα συμπτώματα. Οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν σημαντική ανακούφιση εντός 1-2 ημερών από τη δεύτερη θεραπεία.

Η κεταμίνη για την κατάθλιψη μπορεί να προσφέρει ανακούφιση χωρίς τις σημαντικές δυσάρεστες παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια λίμπιντο και αύξηση βάρους.

Κεταμίνη για διαταραχές διάθεσης! Ως έγχυση ή μέσω της ενδομυϊκής οδού!

Μια πλήρης πορεία θεραπείας αποτελείται από μια σειρά από 6-8 ενέσεις που γίνονται μέσα σε 3-4 εβδομάδες με κάθε περίοδο θεραπείας να διαρκεί 40-45 λεπτά, εκτός εάν δοθεί i.m (ενδομυϊκά). Ο ασθενής παρακολουθείται για δύο ώρες .

Όταν υποβάλλονται σε θεραπεία με κεταμίνη για κατάθλιψη,  οι ασθενείς παρακολούνται στενά από τον έμπειρο ψυχίατρο, τον Δρ Γεώργιο Μικελίδη. Χρησιμοποιούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να παρακολουθήσουμε τα ζωτικά σημεία. Θα είστε ασφαλείς σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Βραχυπρόθεσμα, οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν ναυτία και κόπωση, αλλά αυτές συνήθως υποχωρούν γρήγορα.

Θεραπεία με Κεταμίνη, Γεγονότα:

Ασφαλής και χρησιμοποιείται ευρέως ως αναισθητικό στον κόσμο, επίσης χρησιμοποιείται συνήθως σε μικρά παιδιά.

Η αποτελεσματικότητα των ενέσεων κεταμίνης για τη θεραπεία των διαταραχών διάθεσης και του πόνου  έχει αναφερθεί από το Πανεπιστήμιο Yale, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το UCLA, το USC και το NYU.

Στο Cyprus rTMS, προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε συνεργασία με ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές.Ενδιαφέρον υπάρχει απο αρκετό κόσμο απο την Ευρώπη, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή ζητώντας πληροφορίες για την θεραπεία που προσφέρουμε.

Τι λένε οι ερευνητές:

Οι ερευνητές έχουν προτείνει ότι η κεταμίνη θα μπορούσε να ανακουφίσει σημαντικά τα καταθλιπτικά συμπτώματα. Η Washington Post,  και πολλοί ειδικοί, όπως ο Thomas Insel (πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας), καλούν την κεταμίνη “τη σημαντικότερη πρόοδο στην ψυχική υγεία τα τελευταία 50 χρόνια”.

Η κεταμίνη θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς να απαλλαγούν από αισθήματα απελπισίας και σκέψεις αυτοκτονίας.

 Cyprus rTMS ως επιλογή

Παρέχουμε θεραπεία κεταμίνης για κατάθλιψη σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Το προσωπικό είναι έμπειρο και εξειδικευμένο. Η ασφάλειά σας είναι πρωταρχικής σημασίας και είναι η προτεραιότητά μας. Ο Δρ Γεώργιος Μικελίδης έχει τις δεξιότητες  να προσαρμόσει τη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Αυτή η ατομική προσέγγιση μπορεί να έχει ποσοστό επιτυχίας 80% μεταξύ των ασθενών με κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη ζωή σας και τους ανθρώπους κοντά σας.

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας σήμερα για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες.

 Πρόσφατη Δημοσίευση μας για την θεραπεία της Κεταμίνης

A Retrospective Naturalistic Study Comparing the Efficacy of Ketamine and Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation for Treatment-Resistant Depression.

Mikellides G, Michael P, Psalta L, Schuhmann T, Sack AT.Front Psychiatry. 2022 Jan 13;12:784830. doi: 10.3389/fpsyt.2021.784830. eCollection 2021.PMID: 35095600 Free PMC article.

Η εμπειρία ενός ασθενούς που έλαβε Θεραπεία Κεταμίνης στο Κέντρο μας, Cyprus rTMS:

Όσον αφορά τη θεραπεία ολικώς (μέχρι στιγμής) – ναι, σίγουρα λειτουργεί. Μου
έδωσε πίσω την ενέργεια και την ώθησή μου, και σταδιακά και τη θετικότητα
μου. Είμαι πίσω στον κόσμο των ζωντανών με λίγα λόγια, και όχι μια έκδοση του
εαυτού μου ως ζόμπι όπως συμβαίνει με τα αντικαταθλιπτικά, αλλά ως μια από
τις καλύτερες εκδόσεις του εαυτού μου που θα μπορούσα να θυμηθώ. Η χθεσινή
εμπειρία θα μου μείνει στο μυαλό για αρκετό καιρό, και νομίζω πως ένας από
τους λόγους που αυτή η θεραπεία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη με την
κατάθλιψη είναι επειδή μπορείς επιτέλους να ζήσεις (όχι μόνο να διαβάσεις ή να μάθεις) το πόσο διαστρεβλωμένη είναι η εικόνα της πραγματικότητας που το μυαλό σου δημιουργεί και αναμασάει. Αν όλοι ζούμε στη φυλακή του μυαλού μας, τότε η κατάθλιψη είναι μια απομονωμένη φυλακή υψηλής ασφάλειας. Αυτή η θεραπεία ίσως είναι ένα από τα κλειδιά για να απελευθερωθείς.

A patient's experience with Ketamine Treatment at Cyprus rTMS